Noticies

Ciutadella reubica els punts de control de velocitat a la via Perimetral i l'avinguda la Pau
Ciutadella reubica els punts de control de velocitat a la via Perimetral i l'avinguda la Pau

El Servei de Mobilitat de la Policia Local fa un balanç positiu de les dades proporcionades pels radars durant dos mesos al passeig marítim i a l'avinguda  Cales Piques, amb un grau de compliment de la velocitat del 90 i del 80 per cent i una circulació mitjana d'uns 1.200 vehicles a cada un dels punts.
 


Prorrogat fins 1 de març a Menorca el nivell 4 de risc extrem davant la situació provocada pel COVID-19 Prorrogat fins 1 de març a Menorca el nivell 4 de risc extrem davant la situació provocada pel COVID-19

L'illa de Menorca seguirà fins 1 de març amb el nivell 4 de restriccions per risc extrem davant la incidència actual del COVID-19 a l'Illa. Els brots i contagis de la COVID-19 que s'han confirmat a l'illa, i a l'efecte d'evitar la possible expansió descontrolada de la COVID-19 i de protegir la població del risc de contagi, fan necessaria la perllongació de les  mesures de prevenció que afecten els desplaçaments personals, així com el desenvolupament de diverses activitats que, per les característiques que tenen, poden afavorir la propagació del virus.
Entreu a la notícia per accedir a la informació detallada de Menorca i el nivell i les mesures de restriccions. 


L'aturada d'autobusos de la perimetral, fora de servei per obres durant quatre mesos
L'aturada d'autobusos de la perimetral, fora de servei per obres durant quatre mesos

Les obres de millora de la zona de l'intercanviador de busos que comencen demà dilluns i es perllongaran durant quatre mesos faran que els usuaris de les línies de Calan Blanes (L61), Calan Bosch - Cala Blanca (L64-65) i la Ciutadella-Maó puguin utilitzar l'aturada del bus urbà del Canal Salat (sortida) i Pare Huguet (arribada) en lloc de la ubicada a la via perimetral. 


Prorrogat fins al 13 de febrer a Menorca el nivell 4 de risc extrem davant la situació provocada pel COVID-19 Prorrogat fins al 13 de febrer a Menorca el nivell 4 de risc extrem davant la situació provocada pel COVID-19

L'illa de Menorca seguirà fins el 13 de  febrer amb el nivell 4 de restriccions per risc extrem davant la incidència actual del COVID-19 a l'Illa. Els brots i contagis de la COVID-19 que s'han confirmat a l'illa, i a l'efecte d'evitar la possible expansió descontrolada de la COVID-19 i de protegir la població del risc de contagi, fan necessaria la perllongació de les  mesures de prevenció que afecten els desplaçaments personals, així com el desenvolupament de diverses activitats que, per les característiques que tenen, poden afavorir la propagació del virus. Cliqueu AQUÍ per accedir a la informació detallada de Menorca i el nivell i les mesures de restriccions. 


L'Ajuntament prorroga la vigència de les targetes verdes de 2020 fins al 31 de març
L'Ajuntament prorroga la vigència de les targetes verdes de 2020 fins al 31 de març

Les persones residents al nucli antic i usuàries de les targetes verdes que compleixen els requisits i han demanat la sol·licitud de renovació per al 2021 podran utilitzar la targeta antiga al seu vehicle fins al 31 de març.
L'Ajuntament ha allargat dos mesos el període de vigència de les targetes de l'any passat per evitar que la demora en l'expedició de les noves autoritzacions pugui perjudicar els ciutadans. En aquests moments ja s'han emès prop de 350 resolucions de concessió de noves targetes (renovacions) per a l'any 2021. Els ciutadans que ja hagin recollit les targetes verdes per al 2021 poden substituir l'anterior i emprar la nova normalment.


Entra en vigor a Menorca el nivell 4 de risc extrem davant la situació provocada pel COVID-19 a l'illaEntra en vigor a Menorca el nivell 4 de risc extrem davant la situació provocada pel COVID-19 a l'illa

Menorca ha adoptat avui dissabte, i com a mínim durant les dues pròximes setmanes , fins les 24.00 del 30 de gener, el nivell 4 de restriccions per risc extrem davant la incidència actual del COVID-19 a l'Illa de Menorca. La situació epidemiològica a l'illa de Menorca determina la necessitat d'adoptar mesures especials de contenció de l'activitat econòmica, laboral i social en matèria de salut pública per frenar la transmissió del SARS-CoV-2 i protegir la salut de la població  Accediu a la informació per consultar la informació detallada. 


Ciutadella comptarà amb un punt net per a càrrega i descàrrega per a autocaravanesCiutadella comptarà amb un punt net per a càrrega i descàrrega per a autocaravanes

L’Ajuntament  ha tancat l’adquisició d’un grup tècnic per instal·lar un punt net per a càrrega i descàrrega per a autocaravanes. El servei s' habilitarà en un aparcament de propietat municipal ubicat al polígon industrial, un espai amb les condicions necessàries (llum, aigua i xarxa de clavegueram) per a la instal·lació. Cal tenir en compte que aquests vehicles van equipats amb dipòsits d’aigües grises (de la cuina i banys) i d’aigües negres dels banys químics que duen instal·lats, i a Ciutadella no existeixen llocs habilitats per a la gestió correcta d'aquestes aigües. 


Felicitació a l'agrupació de voluntaris de Protecció Civil per la feina desenvolupada durant 2020
Felicitació a l'agrupació de voluntaris de Protecció Civil per la feina desenvolupada durant 2020

La batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Sergi Servera, han agraït als voluntaris de protecció civil del municipi la immensa feina que han portat a terme durant el 2020 per mor, principalment, de la crisi sanitària i pandèmia que patim. Una feina que els voluntaris han fet de forma altruista i en benefici de la societat. 


ALERTA CIUTADANAALERTA CIUTADANA

S'ha denunciat un intent de captació d'una menor avui capvespre, entre les 18.10 i les 18.30, al carrer Josepa Rossinyol de Ciutadella. La persona sospitosa tindria sobre 40 anys, portaria ulleres i sembla que manifestava un xerrar estrany, segons la informació aportada. Aquesta persona hauria intentat que la menor l'acompanyes al seu vehicle, sense a priori conèixer-la de res. Demanem tranquil·litat, extremar la vigilància, i si alguna persona pot aportar informació que telefoni a la Policia Local de Ciutadella (971380787) o a la Policia Nacional (091).


Millores en la senyalització i seguretat dels vialsMillores en la senyalització i seguretat dels vials

La brigada de senyalística de l'Ajuntament assisteix en el dia a dia al Servei de Mobilitat per executar totes les iniciatives i les actuacions de millora de la xarxa viària del nostre municipi. En els darrers mesos s'ha actuat en punts com el camí de sa Farola, Serpentona, sa Caleta, a l'avinguda dels Delfins, al carrer de Maria Auxiliadora, al carrer Orient i al carrer des Caragol, al Conqueridor, a la plaça des Born, a la via Perimetral, etc


 
10