Noticies

Entra en vigor a Menorca el nivell 4 de risc extrem davant la situació provocada pel COVID-19 a l'illaEntra en vigor a Menorca el nivell 4 de risc extrem davant la situació provocada pel COVID-19 a l'illa

Menorca ha adoptat avui dissabte, i com a mínim durant les dues pròximes setmanes , fins les 24.00 del 30 de gener, el nivell 4 de restriccions per risc extrem davant la incidència actual del COVID-19 a l'Illa de Menorca. La situació epidemiològica a l'illa de Menorca determina la necessitat d'adoptar mesures especials de contenció de l'activitat econòmica, laboral i social en matèria de salut pública per frenar la transmissió del SARS-CoV-2 i protegir la salut de la població  Accediu a la informació per consultar la informació detallada. 


Ciutadella comptarà amb un punt net per a càrrega i descàrrega per a autocaravanesCiutadella comptarà amb un punt net per a càrrega i descàrrega per a autocaravanes

L’Ajuntament  ha tancat l’adquisició d’un grup tècnic per instal·lar un punt net per a càrrega i descàrrega per a autocaravanes. El servei s' habilitarà en un aparcament de propietat municipal ubicat al polígon industrial, un espai amb les condicions necessàries (llum, aigua i xarxa de clavegueram) per a la instal·lació. Cal tenir en compte que aquests vehicles van equipats amb dipòsits d’aigües grises (de la cuina i banys) i d’aigües negres dels banys químics que duen instal·lats, i a Ciutadella no existeixen llocs habilitats per a la gestió correcta d'aquestes aigües. 


Felicitació a l'agrupació de voluntaris de Protecció Civil per la feina desenvolupada durant 2020
Felicitació a l'agrupació de voluntaris de Protecció Civil per la feina desenvolupada durant 2020

La batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Sergi Servera, han agraït als voluntaris de protecció civil del municipi la immensa feina que han portat a terme durant el 2020 per mor, principalment, de la crisi sanitària i pandèmia que patim. Una feina que els voluntaris han fet de forma altruista i en benefici de la societat. 


ALERTA CIUTADANAALERTA CIUTADANA

S'ha denunciat un intent de captació d'una menor avui capvespre, entre les 18.10 i les 18.30, al carrer Josepa Rossinyol de Ciutadella. La persona sospitosa tindria sobre 40 anys, portaria ulleres i sembla que manifestava un xerrar estrany, segons la informació aportada. Aquesta persona hauria intentat que la menor l'acompanyes al seu vehicle, sense a priori conèixer-la de res. Demanem tranquil·litat, extremar la vigilància, i si alguna persona pot aportar informació que telefoni a la Policia Local de Ciutadella (971380787) o a la Policia Nacional (091).


Millores en la senyalització i seguretat dels vialsMillores en la senyalització i seguretat dels vials

La brigada de senyalística de l'Ajuntament assisteix en el dia a dia al Servei de Mobilitat per executar totes les iniciatives i les actuacions de millora de la xarxa viària del nostre municipi. En els darrers mesos s'ha actuat en punts com el camí de sa Farola, Serpentona, sa Caleta, a l'avinguda dels Delfins, al carrer de Maria Auxiliadora, al carrer Orient i al carrer des Caragol, al Conqueridor, a la plaça des Born, a la via Perimetral, etc


Oferta de feina: Selecció de personal per a constituir una borsa de treball de la categoria
laboral d'operador SAC-CEGEMOferta de feina: Selecció de personal per a constituir una borsa de treball de la categoria laboral d'operador SAC-CEGEM

S' han fet publiques les bases de la convocatòria per a la selecció de candidats per formar part d'una borsa de treball de la categoria laboral d'operador SAC-GEGEM, per a cobrir, amb caràcter laboral temporal, necessitats urgents i inajornables de prestació de serveis pel sistema de concurs-oposició.Les persones interessades tenen deu dies hàbils a partir de dilluns 30 de novembre per a presentar la documentació.  Cliqueu  per obtenir-ne més informació. 


El 83.5 % dels vehicles respecta la velocitat màxima als controls de velocitat per radar durant el primer més de funcionamentEl 83.5 % dels vehicles respecta la velocitat màxima als controls de velocitat per radar durant el primer més de funcionament

Les dades del primer mes d'ús del radar a Ciutadella indiquen que més de 8 de cada 10 vehicles respecten la normativa i circulen a una velocitat igual o inferior a la màxima establerta als punts de control. Al radar ubicat al passeig marítim 88.89% dels conductors han circulat a una velocitat inferior de 30 km/h durant el període. Pel que fa al radar ubicat a l'avinguda Calespiques, el 77.7% dels conductors han circulat a una velocitat inferior de 40km/h. Les dades demostren que la presència del radar ha fet disminuir més d'un 20 per cent la velocitat mitjana de circulació dels vehicles a les zones controlades.


Un total de 178 vehicles controlats a la campanya de vigilància de VMP, bicicletes i motocicletesUn total de 178 vehicles controlats a la campanya de vigilància de VMP, bicicletes i motocicletes

La Policia Local va portar a terme entre el 5 i el 14 d'octubre una campanya de vigilància i control de vehicles (motocicletes i bicicletes) ampliada enguany als vehicles de mobilitat personal (VMP). En total es van controlar 178 vehicles i es van cursar 10 propostes de sanció. En el cas del VMP les denúncies van ser  per la circulació de més d'una persona a aquests vehicles de mobilitat personal. 


Restriccions de trànsit amb motiu de la celebració de la Mitja Marató Illa de Menorca
Restriccions de trànsit amb motiu de la celebració de la Mitja Marató Illa de Menorca

Demà 1 de novembre tindrà lloc a Ciutadella la vigèsima edició de la Mitja Marató Illa de Menorca. A conseqüència de la celebració de la prova esportiva, de 8.30 a 13.30 hores, hi haurà restriccions en el trànsit rodat als carrers: Santa Barbara, plaça de Dalt des Penyals. Muradeta. plaça des Born. camí de Baix  i el passeig Sant Nicolau.


Ciutadella estrena nou web de Policia Local
Ciutadella estrena nou web de Policia Local

La Policia Local de Ciutadella ha posat en marxa un nou web per tal de facilitar la interacció amb la ciutadania i facilitar la informació, la gestió i els tràmits específics que duu a terme el servei. El web es nodreix de continguts propis i també d'informació del web municipal, i pretén valorar la feina en matèria de seguretat ciutadana, la protecció civil, el transport públic, i el socorrisme i la vigilància de platges. 


 
10