Noticies

Policia Local actua en una vintena d'avisos  per renous i desallotja quatre vegades el Pla durant el cap de setmanaPolicia Local actua en una vintena d'avisos per renous i desallotja quatre vegades el Pla durant el cap de setmana

Durant les nits de divendres i dissabte els agents de la policia nocturna van haver de fer més de 30 actuacions, la majoria derivades de queixes de renous a domicilis particulars. Els agents van desallotjar fins en 4 ocasions el Pla de Sant Joan  i van haver d'intervenir en dues discussions de parella al municipi. A banda es van realitzar més de 20 controls estàtics i preventius a diferents ubicacions. L'Ajuntament demana més responsabilitat a residents i visitants davant l'actual situació epidemiològicament desfavorable del Covid-19 i l'alt nombre de contagis actualment.


Ciutadella amplia el contracte de socorrisme i dota de vigilància sa Platja Gran i sa Caleta 
Ciutadella amplia el contracte de socorrisme i dota de vigilància sa Platja Gran i sa Caleta 

El contracte per a la vigilància de les platges de Ciutadella comptarà enguany amb 1.240 hores més de servei, fet que permetrà tenir socorrista aquest estiu a sa Platja Gran i a sa  Caleta. En el cas de la platja urbana es va iniciar ja el 15 de juny i es prolongará fins a mitjan setembre. Mentre que sa Caleta estarà vigilada els mesos de juliol i agost. Amb aquesta modificació, el cost de la vigilància i del socorrisme de les platges de Ciutadella ascendeix ja a 401.000 euros anuals i mobilitza vint-i-set socorristes, que donen servei a un total d'onze platges del municipi, amb la supervisió d'un oficial, coordinador de platges i emergències. 


Ciutadella reforçarà els dispositius de seguretat durant la setmana de Sant JoanCiutadella reforçarà els dispositius de seguretat durant la setmana de Sant Joan

La Junta de Seguretat de Sant Joan va fer evident la necessitat de demanar un últim esforç a la ciutadania per tal de no fer cap pas enrere, avançar definitivament cap a la normalitat i apel·lar a la responsabilitat de tots per contribuir a donar una imatge del municipi com a lloc segur i cívic a l'hora de complir les normes sanitàries encara vigents, i de seguir actuant amb prudència en totes les activitats de caràcter social durant la setmana de Sant Joan. L'Ajuntament de Ciutadella, per part del Servei de Seguretat Ciutadana, va donar a conèixer el dispositiu preparat des de la Policia Local per a enguany, amb un increment aproximat del trenta per cent respecte als efectius policials, i que s’afegirà al reforç també previst de la resta de forces i dels cossos de seguretat. La premissa és aconseguir la visibilitat més gran possible dels efectius policials durant els dies àlgids de la setmana de Sant Joan i en els punts tradicionals en què pot haver-hi més afluència de persones.
 


Els agents operatius de la Policia Local participen en una formació interna en primers auxilis sanitarisEls agents operatius de la Policia Local participen en una formació interna en primers auxilis sanitaris

La plantilla de la Policia Local va rebre ahir una formació interna en primers auxilis sanitaris.  Aquest tipus de formació és de caire preferent i es repeteix cada any, coincidint amb l'inici de la temporada d'estiu. L' objectiu és mantenir als agents operatius  ben formats en l'atenció urgent i resposta eficaç davant accidents i atencions sanitàries urgents, en resposta de les incidències i requeriments del 112 i del 061. La ràpida resposta és clau hora de reduir la possibilitat de lesions permanents o inclòs la mort en aturades càrdio-respiratòries, entre d'altres serveis urgents de caire sanitari. A dia d'avui cada vehicle policial disposa d'una farmaciola de primers auxilis amb una bombona d'OXIDOC. A més, dos dels vehicle policials disposen de desfibril·lador tipus DESA. 
 


La Policia Local inicia un dispositiu especial de prevenció i seguretat per CincuagesmaLa Policia Local inicia un dispositiu especial de prevenció i seguretat per Cincuagesma

L'Ajuntament, planifcat des del Servei de Seguretat Ciutadana, ha previst posar en marxa, del 21 al 24 de maig, una campanya de prevenció i seguretat sobre la incidència de Cinquagesma. La Policia Local ha reforçat amb un augment d'efectius tots els torns durant els quatre dies, i s'han planificat una sèrie d'actuacions que tenen com a objecte, entre d'altres, controlar i sancionar la venda d'alcohol a menors i el consum a la via pública, així com també procedir a la vigilància i l'actuació davant renous, vandalisme i molèsties al veïnat, amb un especial control a les urbanitzacions del municipi.


Ciutadella reubica els punts de control de velocitat a la via Perimetral i l'avinguda la Pau
Ciutadella reubica els punts de control de velocitat a la via Perimetral i l'avinguda la Pau

El Servei de Mobilitat de la Policia Local fa un balanç positiu de les dades proporcionades pels radars durant dos mesos al passeig marítim i a l'avinguda  Cales Piques, amb un grau de compliment de la velocitat del 90 i del 80 per cent i una circulació mitjana d'uns 1.200 vehicles a cada un dels punts.
 


Prorrogat fins 1 de març a Menorca el nivell 4 de risc extrem davant la situació provocada pel COVID-19 Prorrogat fins 1 de març a Menorca el nivell 4 de risc extrem davant la situació provocada pel COVID-19

L'illa de Menorca seguirà fins 1 de març amb el nivell 4 de restriccions per risc extrem davant la incidència actual del COVID-19 a l'Illa. Els brots i contagis de la COVID-19 que s'han confirmat a l'illa, i a l'efecte d'evitar la possible expansió descontrolada de la COVID-19 i de protegir la població del risc de contagi, fan necessaria la perllongació de les  mesures de prevenció que afecten els desplaçaments personals, així com el desenvolupament de diverses activitats que, per les característiques que tenen, poden afavorir la propagació del virus.
Entreu a la notícia per accedir a la informació detallada de Menorca i el nivell i les mesures de restriccions. 


L'aturada d'autobusos de la perimetral, fora de servei per obres durant quatre mesos
L'aturada d'autobusos de la perimetral, fora de servei per obres durant quatre mesos

Les obres de millora de la zona de l'intercanviador de busos que comencen demà dilluns i es perllongaran durant quatre mesos faran que els usuaris de les línies de Calan Blanes (L61), Calan Bosch - Cala Blanca (L64-65) i la Ciutadella-Maó puguin utilitzar l'aturada del bus urbà del Canal Salat (sortida) i Pare Huguet (arribada) en lloc de la ubicada a la via perimetral. 


Prorrogat fins al 13 de febrer a Menorca el nivell 4 de risc extrem davant la situació provocada pel COVID-19 Prorrogat fins al 13 de febrer a Menorca el nivell 4 de risc extrem davant la situació provocada pel COVID-19

L'illa de Menorca seguirà fins el 13 de  febrer amb el nivell 4 de restriccions per risc extrem davant la incidència actual del COVID-19 a l'Illa. Els brots i contagis de la COVID-19 que s'han confirmat a l'illa, i a l'efecte d'evitar la possible expansió descontrolada de la COVID-19 i de protegir la població del risc de contagi, fan necessaria la perllongació de les  mesures de prevenció que afecten els desplaçaments personals, així com el desenvolupament de diverses activitats que, per les característiques que tenen, poden afavorir la propagació del virus. Cliqueu AQUÍ per accedir a la informació detallada de Menorca i el nivell i les mesures de restriccions. 


L'Ajuntament prorroga la vigència de les targetes verdes de 2020 fins al 31 de març
L'Ajuntament prorroga la vigència de les targetes verdes de 2020 fins al 31 de març

Les persones residents al nucli antic i usuàries de les targetes verdes que compleixen els requisits i han demanat la sol·licitud de renovació per al 2021 podran utilitzar la targeta antiga al seu vehicle fins al 31 de març.
L'Ajuntament ha allargat dos mesos el període de vigència de les targetes de l'any passat per evitar que la demora en l'expedició de les noves autoritzacions pugui perjudicar els ciutadans. En aquests moments ja s'han emès prop de 350 resolucions de concessió de noves targetes (renovacions) per a l'any 2021. Els ciutadans que ja hagin recollit les targetes verdes per al 2021 poden substituir l'anterior i emprar la nova normalment.


 
10