L'edifici de la Policia tindrà una instal·lació fotovoltaica que cobrirà el 50 per cent del consum anual i comptarà amb un punt de recàrrega de vehicles elèctrics

Imatge
El Servei de Medi Ambient informa que és a licitació pública l’adjudicació de l’execució d’una instal·lació solar fotovoltaica de 38,76 kW i d’un punt de recàrrega de vehicles elèctrics per a autoconsum a l’edifici de la Policia Local de Ciutadella. Es poden presentar ofertes fins al proper dia 9 de setembre.

El projecte, redactat per l’enginyer industrial Xavier Genestar, aprofita la pèrgola de formigó de l’aparcament per instal·lar-hi les plaques solars, i, a més de donar energia elèctrica a l’edifici de la Policia, també abastirà un punt de recàrrega de vehicles elèctrics; i té un pressupost d’execució de 65.140 €, amb l'IVA inclusivament. Amb aquesta actuació, s’aconseguirà una producció estimada d’energia de 67.400 kW per any, que serà consumida al 100 % per la instal·lació mateixa, amb el punt de recàrrega de vehicles elèctrics inclusivament, el que suposarà un estalvi del 50 % del consum elèctric de l’edifici de la Policia Local de Ciutadella i deixar d'emetre cada any a l'atmosfera un total de 50.000 kg de CO2.

El projecte està subvencionat al 100 % per la Direcció General d’Energia del Govern de les Illes Balears, a través de la convocatòria pública de subvencions per establir nous punts de recàrrega semiràpida per a vehicles elèctrics dins el marc de l'impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i de mesures d'impuls del turisme sostenible.

A part, i dins la mateixa línia, la Junta de Govern va aprovar dimecres passat sol·licitar una subvenció per a una instal·lació fotovoltaica de 45,6 kW de potència a la coberta del CEIP Margalida Florit per a autoconsum de l’edifici mateix. Es disposa d’un projecte redactat que preveu la instal·lació de 160 plaques fotovoltaiques a la coberta, que proporcionaran un 70% de l'electricitat que necessita el col·legi.

A més, també està prevista la instal·lació en el futur d’un punt de recàrrega de vehicles elèctrics davant l’edifici. Amb aquestes actuacions, l’Ajuntament de Ciutadella continua amb la incorporació d’energies renovables als edificis municipals, com ja es va fer a la coberta del Pavelló Municipal d’Esports, a les cases des Pinaret i a la Piscina Municipal Tita Llorens.