INICICONTACT@BUSCARLINKS INFORMACION
Voluntaris de Sant Joan: units per la festa.
Són un grup de persones que han agafat el compromís de ser a peu d’arena durant els jocs des Pla del Dia de Sant Joan capvespre, per tal d’informar a tots els presents dels perills que comporta no obrir el carrerany necessari per tal de facilitar el pas de cavalls i cavallers en els jocs eqüestres. Els voluntaris van amb un braçalet de color groc que els identifica,  ... Inscripcións
voluntaris festes de sant jaon

Voluntaris de Sant Joan: units per la festa.

Qui són els voluntaris de Sant Joan?

Són un grup de persones que han agafat el compromís de ser a peu d’arena durant els jocs des Pla del Dia de Sant Joan capvespre, per tal d’informar a tots els presents dels perills que comporta no obrir el carrerany necessari per tal de facilitar el pas de cavalls i cavallers en els jocs eqüestres. Els voluntaris van amb un braçalet de color groc que els identifica, i són els encarregats que aquest passadís sigui prou ample perquè els cavalls puguin passar-hi i per tal d’establir una mesura preventiva pels possibles accidents. Els voluntaris fan feina braç a braç amb l’Agrupació de Protecció Civil de Ciutadella i sota la coordinació del Cos de la Policia Local de Ciutadella.

Com va sorgir la idea de la seva creació?

En els darrers anys, la massificació que ha sofert la festa ha multiplicat exponencialment els perills als quals els seus protagonistes estan sotmesos. Aquest fet va fer que aquest indret, el pla de Sant Joan, fos l’escenari d’accidents molt greus i d’altres de diferent consideració.

El Consistori, organitzador i responsable de la festa, va fer diferents tocs d’atenció que no van donar el resultat esperat. De res servien instal·lar megafonia avisant del perill, les campanyes preventives de sensibilització i altres mesures que es van anar aplicant envers aquest tema.

Calia cercar una solució pràctica, directa i, sobretot, efectiva. L’any 2012, el consistori, liderat pel batle, José Maria de Sintas -profund coneixedor de la festa, ja que havia estat caixer senyor-, va impulsar la creació d’un voluntariat específic de Sant Joan, que tenia per missió protegir els protagonistes de la festa, els cavalls i cavallers, i, a la vegada, informar a tots aquells que, pel motiu que sigui, no coneixien la festa, que era necessari deixar un ampli passadís per facilitar el pas dels cavalls i així evitar els accidents.

La iniciativa va ser un èxit total, no només perquè no hi va haver accidents, sinó perquè també la gent va conscienciar-se que els mecanismes d’informació i de prevenció eren necessaris i imprescindibles, i que, ben emprats, donen bons resultats. Aquesta iniciativa va demostrar que quan la gent és informada amb fonament resulta, fins i tot, col•laboradora. Aquell capvespre de Sant Joan els ciutadallencs i les ciutadallenques, junts, fent passadís, van tornar l’esplendor que els jocs des Pla havien perdut i ho van fer implicant-se en la festa d’una manera concreta, clara, senzilla i directa.

Qui pot ser voluntari de Sant Joan?

Veure el Decàleg del voluntari de Sant Joan.

Com m’hi puc inscriure? Mitjançant un formulari que trobaràs al web municipal i de la Policia Local, i que, una volta emplenat, pots remetre al mateix ajuntament o a la Policia Local.

On me’n puc informar?

Pots visitar el web de l’Ajuntament de Ciutadella: www.ajciutadella.org i ens trobaràs a la pestanya que fa referència a Sant Joan, clicant damunt “Voluntaris de Sant Joan”. O també al web de la Policia Local: www.policiaciutadella.org

Si encara no ets voluntaris de Sant Joan... què esperes? Només es tracta de donar un poquet del teu temps de festa, a la mateixa festa... Serà gratificant pensar que, amb la teva presència i la teva participació, reduïm el nombre d’accidents.

Bon Sant Joan!

 

DESCÀRREGAR INSCRIPCIÓ


 

INFORMACIÓ ADDICIONAL


 

 
Ajuntament de Ciutadella  
Policia Local de Ciutadella  2019