INICICONTACT@BUSCARLINKS INFORMACION
seguretat a l'entrada i sortida dels col•legis

Com sempre, a l'hora de l'entrada i la sortida dels al·lots, als col·legis, és habitual veure un agent de la Policia local regulant el trànsit. S'ha aturat a pensar per què?

Una de les principals raons és que molta gent –i s'espantarien de saber quanta-, mentre circula amb el vehicle, fa tot el que pot per no respectar la senyalització, tant vertical, horitzontal com la dels agents.

Creuen que és més important arribar deu segons abans a la seva destinació que no aturar-se en un pas de vianants, on hi ha fillets i filletes esperant una ànima caritativa que s'aturi per poder-lo travessar sense perill.

Encara havent-hi un policia regulant el trànsit, hi ha conductors que segueixen sense fer-ne cas (no obeeixen quan se'ls ordena que s'aturin; estacionen el vehicle on els sembla, encara que sigui una zona d'estacionament prohibit, etc). Ah! I, fins i tot, aquestes persones-conductors s'estranyen quan, al cap de pocs dies, els arriba la notificació d'una denúncia, i exclamen: "Jo no he fet res!"

Un altre motiu, potser no tan conegut, pel qual hi ha un policia en hores d'entrada i sortida dels col·legis, a les hores punta, és controlar si qualque al·lot pot ser objecte de maltractament, deixadesa per part dels pares o tutors o familiars, o que tal vegada es faci el despistat i faci campana. No tengui cap tipus de dubte: hi som per ajudar, assistir i informar a tota persona que ho necessiti.

Després d'aquestes reflexions, s'aconsella a tots el pares i familiars en general que mostrin als seus fillets a creuar els carrers pels llocs senyalitzats a aquest efecte. I, d'aquesta forma, quan els deixem sols també creuaran pels passos de vianants. En cas que hi hagi un guàrdia regulant el trànsit, cal esperar fins que ens autoritzi a passar sense perill.

Un altre consell és que estacioni correctament el seu vehicle (ja sabem que hi ha poques zones d'estacionaments), no només per poder evitar la denúncia, de la qual hem parlat abans, sinó també per evitar qualsevol altre perill (p. ex. si deixa el cotxe estacionat damunt un pas de vianants és molt probable que en surti un fillet de darrere i, probablement, hi haurà el conseqüent ensurt del conductor i del vianant).

Cal pensar que els fillets imiten allò que veuen de les persones grans, ja sigui per mimetisme o simplement perquè creuen que és correcte el que fan els seus pares. Segurament podem evitar molts de perills innecessaris.

I, per acabar, l'últim consell-suggeriment. En aquests dos darrers anys la moda del patinet és molt elevada. Es recorda que, per evitar possibles accidents -dels quals possiblement no serien culpables solament els conductors del turisme-, s'adverteix que únicament poden circular per les voravies, els carrers o places per a vianants, mai per la calçada. Ah! I a la velocitat d'un vianant caminant. 

Policia Local,
 

 
Ajuntament de Ciutadella  
Policia Local de Ciutadella  2019