Ciutadella reubica els punts de control de velocitat a la via Perimetral i l'avinguda la Pau

Imatge
El Servei de Mobilitat de la Policia Local fa un balanç positiu de les dades proporcionades pels radars durant dos mesos al passeig marítim i a l'avinguda  Cales Piques, amb un grau de compliment de la velocitat del 90 i del 80 per cent i una circulació mitjana d'uns 1.200 vehicles a cada un dels punts.

El radar ubicat al Passeig Marítim de Ciutadella durant els mesos de novembre, desembre i gener ha registrat un moviment diari de 1.124 vehicles i una velocitat mitjana d'entrada al radar de 23,5 km/h, per davall per tant del límit de 30km/h. El percentatge de compliment ha estat pròxim al 90 per cent (i del 98% per cent si agafem la franja immediatament superior: és a dir de 0 a 40 km/h).

En el cas del radar ubicat a l'avinguda Cales Piques de Ciutadella ha registrat un moviment diari de 1.323 vehicles amb una velocitat mitjana de pas pel control de 35,75 km/h. En el cas d'aquest radar val a dir que ha registrat tant el trànsit d'entrada (de cara al radar) com de sortida. Aquest doble rastreig permet també mesurar l'eficàcia del punt de control de velocitat, com a element dissuasiu, ja que els vehicles que no tenien el radar de cara han circulat de mitjana quasi a 10 km/h més, i en aquest sentit de la circulació l'indicador de compliment de la velocitat màxima decreix fins entorn del 50 per cent (80 per cent en la franja 0-50?km/h) és a dir, bastant inferior que quan el radar està de cara o operatiu.

Ara amb les noves dades que s'obtindran de les noves dues ubicacions es continuarà ampliant el mapa de les diferents zones del municipi amb un trànsit important, enregistrant al mateix temps que es fa el pertinent control de velocitat, també les dades i els aforaments que permetran detectar els punts conflictius de la ciutat amb la intenció d'actuar-hi de forma ja permanent i punitiva per tal de garantir un trànsit segur, pausat i d'acord amb la normativa.
 
Etiquetes relacionades
Mobilitat